Bemesting

Een gazon is echt niet het meest veeleisende deel van uw tuin, maar een goed en vooral regelmatig onderhoud wordt beloond met een fraai, gezond grastapijt. In februari / maart begint u met het strooien van kalk (de juiste hoeveelheid staat op de verpakking vermeld). Het strooien van kalk voorkomt verzuring van de grond zodat voedingsstoffen uit de bodem beter benut kunnen worden. Strooi in maart of april per 100 m² gazon 4 tot 5 kg korrelmest, waarin Stikstof (N), Fosfaat (P) en Kalium (K) zit. Drie onmisbare stoffen voor een gezonde groei van uw gras.

Na deze voorjaars / basisbemesting bemest u eenmaal in de 4 tot 6 weken met een kunstmest in een dosering van 1 tot 2 kg per 100 m². Uw tuincentrum of hovenier kan u adviseren over de juiste meststoffen. Gebruikt u langzaam werkende gazonmeststoffen, dan kunt u de hoeveelheid bemesting aanpassen aan de langzaam vrijkomende voedingsstoffen. Bemest altijd voor de regen of een besproeïng zodat de meststoffen goed op kunnen lossen en het gazon niet verbrand. Om schimmel en andere problemen te vermijden is het zaak om na begin september geen kunstmest meer te strooien omdat het gazon de meststoffen niet meer volledig kan opnemen.

Voor het aanleggen van de graszoden adviseren  wij aanleg gazon meststof. Voor onderhoud bemesting is Microgazon plus zeer geschikt deze werkt 3 maanden. Voor aan leg van uw gazon is het raadzaam om groenkalk door de grond te vermengen. Deze kalk kunt u het beste ieder na jaar ook over het gras strooien. Voor een mooi gazon te behouden is goede bemesting heel belangrijk!