Aanleg

Veel tuinbezitters geven tegenwoordig de voorkeur aan graszoden. Hoewel zaaien de goedkoopste manier is om een gazon aan te leggen, duurt het wachten tot een ingezaaid gazon dichtgegroeid is (en daarmee gebruiksklaar is) veel mensen vaak te lang. Bovendien komt samen met het gras veel onkruid omhoog. Met graszoden gaat het allemaal veel makkelijker en sneller. Binnen een dag heb je een prachtig groene grasmat!

Wanneer kunt u graszoden leggen?

Graszoden kunt u het hele jaar door leggen, mits de ondergrond niet bevroren is. In de praktijk zijn januari en februari daarom vaak minder geschikt, maar in een zachte winter kunt u ook in deze maanden graszoden aanleggen. Wanneer het kort na het aanleggen van de grasmat gaat vriezen, zullen de graszoden niet afsterven. Zodra het weer warmer wordt, zullen de graszoden verder wortelen.

Behandeling van de grasrollen

Graszoden bestaan uit levend materiaal en vraagt daarom een goede verzorging. in opgerolde toestand blijven de rollen ongeveer 24 uur in goede conditie,(bij kouder weer kunnen de graszoden iets langer opgerold goed blijven) maar opgerold gazon mag niet in de zon worden gelegd. Dit voorkomt uitdroging. Mocht het direct leggen van de graszoden niet mogelijk zijn, dan is uitrollen en met water besproeien noodzakelijk.

Voor een optimaal resultaat dient u de graszoden op een goed voorbewerkte ondergrond te leggen, welke voldoende vocht en voedingsstoffen bevat.

 

 

 

grasleggen

grasleggen2